Get Adobe Flash player
Facebook Image
Četvrtak
 17 Listopad 2019.

Aktualne utrke

No events found

Državno Sveučilišno prvenstvo u plivanju

sveucilisno_drzavno

Neki u Sloveniju, neki u Rijeku.
Prošlu subotu i nedjelju održano je sveučilišno prvenstvo u plivanju i vaterpolu u Rijeci, gdje sam iz Posejdona bio na posudbi te nastupao za Tehničko veleučilište u Zagrebu.

 Natjecanje je koncipirano tako da svaki fakultet skuplja bodove ovisno o tome koje su vrijeme isplivali plivači te koje su mjesto zauzeli. Isto tako, ako je netko s mog faksa bio brži od mene u nekoj disciplini, uzimalo se samo to najbolje isplivano vrijeme a svi koji su otplivali lošije kao da i nisu plivali. U našem slučaju to nama nije išlo na ruku jer je naš studij nastupio „sam", dok je npr. Sveučilište u Zagrebu uzelo najbolje plivače sa svih fakulteta u Zagrebu koji spadaju pod sveučilište.
Plivački dio je održan u nedjelju, tako da smo mi plivači u subotu imali odmor. Dok smo čekali početak natjecanja, neki su čak odradili i (vjerojatno) zadnje kupanje u moru ove godine, nakon čega su proveli pod tušem sljedećih pola sata :-)

kantrida_plaza

Discipline u kojima sam ja nastupio u nedjelju su bile 50m slobodno i 100m slobodno, te 4x50 mješovito i 4x50 slobodno u kojima sam također plivao kraul. Natjecanje je počelo tek u 12h i prvo je na redu bila štafeta 4x50 slobodno na kojima se nismo proslavili zauzevši sveukupno 5.-o mjesto, no tješimo se da bi bilo bolje da se kolega nije sjetio brijati 2 min prije starta :-).

Nakon toga se odmah plivalo 100m slobodno i to sam otplivao jako loše, nekih 1:04, zbog pada naočala koje su onda vukle sve ostalo, a najviše loše okrete, što je rezultiralo katastrofalnim vremenom. Na 50m slobodno sam ponovio svoje vrijeme sa zadnje ReP lige, 27.9, i tim vremenom sam od svih disciplina bio najzadovoljniji.

Da dočaram konkurenciju reći su samo da su na 50m slobodno prva 3 plivača bila unutar 23 stotinke. Tada sam imao malu pauzu do kraja natjecanja kad se plivalo 4x50 mješovito gdje čak i nismo bili toliko loši (koliko smo očekivali da ćemo biti) te zauzeli 4. mjesto među ostalim sveučilištima. Najbolji s TVZ-a je bio kolega Ricardo Rimay, koji je zauzeo treće mjesto na 50m prsno, osvojivši tako jedinu medalju za TVZ.

tvz_ekipa

Prema ukupnim bodovima u svim disciplinama zauzeli smo sveukupno 4. mjesto, a u nastavku se mogu vidjeti svi bodovi po sveučilištima odnosno veleučilištima.
Plivati u Rijeci bilo je dobro iskustvo za nadolazeća natjecanja u Sloveniji, za koje se ovaj put nadam da ću moći otići.
Organizacija natjecanja je bila solidna te nam je osiguran ručak nakon natjecanja, osim što evo već peti dan nakon natjecanja nema objavljenih rezultata po plivaču nego samo po sveučilištima te sumnjam da će ih i biti, što ja smatram nedostatkom.


Bodovi ukupno

1. Sveučilište Rijeka - 177
Sveučilište Zagreb - 177
2. Sveučilište Split - 132
3. Sveučilište J. Dobrile Pula - 73
4. TVZ - 53
5. Sveučilište J. J. Strossmayer Osijek - 40
6. ZŠEM - 8
7. Veleučilište Slavonski Brod - 6
8. Sveučilište Sjever - 4
9. Sveučilište Dubrovnik - 3

kantrida_bazen