Get Adobe Flash player

3. Jadranov maraton

split2018-m

U subotu 16.06. Jelena, Dinko, Vlado i Zdravko nastupili su na prvoj postaji Cro cup 2018. u Splitu ispred bazena Jadrana na Zvončacu. Na natjecanju je nastupilo 15 plivačica i 41 plivač.

Premda su vremenski uvjeti ispočetka nabacili pokoju zabrinutu boru na lica organizatora i pokojeg plivača (u 09:00 je počela kišica), vrijeme je ispalo vrlo dobro za plivanje. Poluoblačno sa promijenjivim vjetrom, smjerom valova i strujom - sve što bi jedan normalan daljinski plivač mogao poželjeti (ok! Skoro sve što bi normalni  daljinski plivač mogao poželjeti).

Staza je bila korektno posložena (trokut staza) sa 5 vidljivih bova, ali ni sve te bove nisu pomogle nekim plivačima koji su "pogubili" po stazi kao kokoši po dvorištu.

Ukupni pobjednici maratona bili su Matea Sumajstorčić iz HAKDP Mladosti s vremenom 1:01:46,00 i Grgo Mujan iz KDP Split s vremenom 0:59:08,00.

 

Kakvi smo bili? Najlepi!

Jelena - 3. mjesto u kategoriji - 1:39:48,00

U međunarodnoj konkurenciji sa osobnim rekordom na 5k doplivala je do bronce odmah iza američke i poljske plivačice. Bravo Jelena!!!

jelena_split

Vlado - 4. mjesto u kategoriji - 1:13:17,00

Isplivao je izvrsnu prvu utrku na 5k. Medalja mu je izmakla zbog nedostatka iskustva, ali Vlado brzo uči!! Bravo Vlado!!

Dinko - 8. mjesto u kategoriji - 1:22:12,00

Ako se ne varam Dinku je ovo najbolje vrrijeme na 5k dionici. Uspio je bez prolivene kapi znoja doplivati kao drugi Posejdonovac u cilj. Bravo Dinko!!

Zdravko - 9. mjesto u kategoriji - 1:22:26,00

Eto i njega na jednoj utrci Cro cup-a!! Nakon dugo vremena došao je istestirati trenutne mogućnosti. Dojmovi su oprečni, s jedne strane jako zadovoljan isplivanim i vremenom, a s druge strane opet jako ne zadovoljan isplivanim i vremenom.

 

Kada se podvuče crta,mogu slobodno napisati da sam prezadovoljan izvedbom i vremenima naših plivača. Organizatorima na čelu sa Mladenom Levačićem sve pohvale za organizaciju i provedbu utrke.

Jedini prigovor današnje utrke ide na suce na stazi koji se standardno nisu kontrolirali plivače i plivanje na nogama drugih plivača!! Možda bi to pravilo (12.2.) trebalo izbaciti iz Pravila natjecanja u Cro cup-u pošto ga suci nikada ne provode?! 

 

Rezultati:

Apsolutno

Kategorije

 

Za fotooko su se pobrinuli Dijana i Zdravko

kamera2

 

 

Sada se okrečemo prema nedjeljnojj Jarunskoj ligi i drugoj postaji Cro cup-a koja će se održati u Fažani 25.06.